Expresskassa för restauranger

Att låta kunderna beställa själva på en touchskärm sparar inte bara tid - det ger också högre snittnota - något för din restaurang?

Reklam, trycksaker, marknadsföring för restauranger

Expresskassa för självbetjäning

Vi har valt att utveckla en egen prisvärd expresskassa för restauranger. Dina kunder betalar enkelt med Kort eller Swish. Med vår expresskassa för självbetjäning kan du spara både tid och tjäna mer på merförsäljning.

24" touchskärm
Stabilt golvstativ i stål
Kortmaskin
2 års garanti

Startavgift per expresskassa: 10995kr
Månadsavgift per expresskassa: 595kr

* Expresskassan är ett tillval och kräver att du har vårt grundpaket.
* Vi köp av 2st Självbetjäningskassan eller mer lämnas offert.
* Priser är exklusive moms & frakt

Fördelar med självbetjäning

En expresskassa med självservice i en restaurang kan ha många fördelar. Här är några av de viktigaste:

Ökad effektivitet

Självservice-kassan gör det möjligt för kunder att beställa och betala snabbt och enkelt utan att behöva vänta på en anställd. Detta kan leda till en ökning av antalet kunder som kan betjänas och därmed öka intäkterna.

Minimerad kötid

Eftersom kunderna själva kan beställa och betala, blir kötiden kortare. Detta kan leda till en ökad kundtillfredsställelse och möjligen även en ökad tillbaka-till-butiken-frekvens.

Färre anställda behövs

Genom att införa en självbetjäningskassa kan antalet anställda behöva minskas. Detta kan leda till en minskning av arbetskostnaderna och öka lönsamheten.

Möjlighet till ökad försäljning

Genom att erbjuda en expresskassa med självservice kan restaurangen erbjuda en snabb och enkel beställnings- och betalningsupplevelse, vilket kan leda till en ökad försäljning.

Förbättrad säkerhet

Genom att använda en självbetjäningskassa minskar antalet anställda som behöver hantera kontanter, vilket kan leda till en minskning av säkerhetsrisker.

Sammantaget kan en expresskassa med självservice i en restaurang vara en lönsam och effektiv lösning som kan leda till en ökad kundtillfredsställelse, ökade intäkter och minskade kostnader.