Vanliga frågor

Ibland är det svårt att veta vad man verkligen söker. Vad behöver en restaurang för att ta emot beställningar online? Hur fungerar en beställningsapp? Här hittar du svar på några av de vanligaste frågorna vi får:

Det första du behöver är ett domännamn så att dina kunder kan besöka din hemsida. Ett domännamn kan t ex vara www.minrestaurang.se.

När du har ett domännamn så behöver du hemsida. Hemsidan är det som möter kunderna när de surfar till ditt domännamn. Normalt behöver du anlita en webb-byrå som bygger en hemsida åt dig men hos Food today får du både ett domännamn och en egen hemsida när du blir kund hos oss.

För att din hemsida ska kunna visas för dina kunder krävs normalt att man hyr plats på webbserver. Det brukar kallas webbhotell. Hos Food today ingår webbhotell i vår tjänst.

Det du slutligen behöver för att kunna ta emot beställningar är ett beställningssystem, en touchskärm och en skrivare (så du kan skriva ut bongar). Allt detta ingår förstås också i vårt grundpaket.

Läs mer om vårt beställningssystem för restauranger

Hur många nya kunder du får beror helt och hållet på din marknadsföring.

Vi brukar alltid säga att det viktigaste är att dina kunder beställer direkt av dig och inte på Foodora, Wolt, Uber eats, m.fl eftersom de har hög kostnad i form av en procent

Dina kunder köper din mat för att dom gillar den. Inte för att du ligger på en marknadsplats. De restauranger som verkligen höjer sin inkomst och får mer pengar över varje månad är de restauranger vars stamkunder beställer direkt av dom. Vi bidrar gärna med erfarenheter och tips för att marknadsföra. Och du får tillgång till förmåner som billiga trycksaker för restauranger.

För vår tjänst tar vi en fast månadsavgift som startar på 1495kr/mån. Utöver det erbjuder vi ett antal extra tjänster för dig som behöver mer funktioner. Se våra tillval.

Utöver vår fasta månadsavgift så tillkommer en kostnad för varje transaktion. Det är en avgift som t ex banken, kortutgivaren eller Swish tar. Kort kostar t ex 1,25%+1,35kr/beställning och Swish beror på ditt eget avtal med banken.

Vi har självklart utbytesgaranti på både touchskärm & skrivare. Om vi inte kan avhjälpa felet så skickar vi en ny terminal direkt utan någon extra kostnad.

Nej, det gör det såklart inte, du kan själv ändra nästan allt på din hemsida själv i Mina Sidor men du kan också ringa in till oss.

Nej, vi har ingen bindningstid, men vi har 1-mån uppsägningstid.

Du äger alltid dina kunder, ditt domännamn (den adress kunden surfar till) och namnet på din restaurangapp. Hemsida och beställningssystemet lånar du av oss så länge du är kund.

Det är viktigt att veta att du alltid kan ta med dig dina kunder och byta leverantör om du inte är nöjd.

Besök oss

Armégränd 1
831 32 ÖSTERSUND

Ring

063-12 19 31
Helgfria dagar, 10-19

Maila

E-post till Food today